Bloogerfy

torsdag 25 november 2010

Nytt från H&M

Klädmärket Cheap Monday och klädkedjorna Weekday och Monki ägs nu helt och hållet av Hennes & Mauritz.
Klädmärket Cheap Monday, mest känt för sina jeans, finns i 30 länder och ungefär 1500 butiker över hela världen.
Weekday öppnades som en helgbutik 2002 i Lilla Essingen i Stockholm av bolagen Fabric Scandinavien. Då hette butiken Weekend och var en helgbutik för att den bara hade öppen på helgerna. Personalen jobbade egentligen på JC men när dem hade tid över arbetade i Weekendbutiken.
2004 flyttade Weekendbutiken till Hötorget och bytte namn till Weekday och hade öppet alla dagar i vecken. Det blev succéförsäljning tillsammans med klädmärket Cheap Monday som skapades av två av grundarna i Fabric Skandinavien, Örjan Andersson och Adam Friberg.
Monki öppnades 2006 i Göteborg.
2008 gick H&M in och köpte upp 60 procenta av bolaget Fabric Skandinavien och de fyra grundarna Örjan Andersson, Lars Karlsson, Adam och Linda Friberg fick dela på 544 miljoner kronor.
Och nu har H&M köpt upp de resterande 40 procenten av bolaget och de fick 8 miljoner kronor. Om man slår ihop allt så har H&M betalat 552 miljoner kronor.
Det är helt ok tycker jag. Det skulle jag också vilja ha i fickan. J I artikeln i DN så säger Lars Karlsson att dem inte behöver jobba mer om dem inte vill.

Artikel i SvD



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar